Holocaust og en ny tids trusler

19. marts 2013, kl. 19:00

AFLYST  AFLYST   AFLYST   AFLYST   AFLYST   AFLYST   AFLYST   AFLYST   AFLYST   AFLYST AFLYST
For Europa blev Holocaust en moralsk krumtap. Hvordan kunne folkemordet ske i de civiliserede europæiske lande? Folkemordet viste, at civilisationens fernis er tynd. Men Holocaust betød, troede man, at antisemitisme endegyldigt var udryddet i Europa. Nu synes jødehadet at være vendt tilbage, og tyske debatter synes at afsløre, at centraleuropæere har et ambivalent forhold til betydningen af Holocaust i en politisk nutid. Har tidsafstanden til Holocaust gjort, at dets budskab er svækket, og vi står over for nye trusler?

Claes Kastholm Hansen er en af Danmarks bedst skrivende og tænkende debattører. Han er uddannet i litteratur fra Københavns Universitet, men blev hurtig en del af mediedanmark, hvor hans skarpe pen hudflettede politisk tåbelighed. I Politiken var han en elsket og frygtet tv- og litteratur-anmelder, og senere blev han på Berlingske
Tidende en hyppig anvendt kommentator og en af det borgerlige Danmarks mest elegante skribenter.
Han har skrevet om sin families skæbne i bogen "En kvindes historie" (2000), hvor han fortæller, hvordan forældrene blev involveret i nazistiske kredse og han har ofte i sine kommentarer skrevet om de totalitære ideologiers og bevægelsers hærgen.

Tilmelding til arrangementet foregår på her på vores hjemmeside eller på rambamcph@gmail.com senest 15. Marts 2013.Det er også muligt at tilmelde sig på Selskabets telefon 29887948.

 

Samarbejdspartnere: