Med Gestapo i kølvandet

10. oktober 2013, kl. 19:00

Vindere af konkurrencen om Flugten i 1943

Inden foredraget vil vinderne af konkurrencen om Flugten i 1943 blive præsenteret og få overrakt deres præmier. To af vinderhistorierne er trykt i det netop udsendte Rambam, mens tredjepladsen, som er en film, vises for publikum denne aften inden foredraget.
Selskabet for Dansk Jødisk Historie ønsker vinderne, som ses ovenfor, et stort tillykke!
 

********

Mød Fanny Poulsen (f. Fischermann), Sonja Bandmann (f. Sandler) og Bent Blüdnikow.
Bent Blüdnikows far, Benjamin, var med i en lille robåd i oktober 1943, der skulle sejle 10 jødiske flygtninge til Sverige. Båden kæntrede, og tre af flygtningene druknede. Om bord i båden var foruden Benjamin Blüdnikow bl.a. medlemmer af familien Fischermann, familien Recht og familien Sandler.

De overlevende blev af en dansk båd bragt tilbage til Danmark, hvor Gestapo var lige ved at fange dem. Med nød
og næppe undslap de, og de blev næste dag sejlet til Sverige. Om denne dramatiske flugt skrev Bent Blüdnikow i år e-bogen Min fars flugt, der udkom på Berlingskes forlag.

Den 6. september udkommer bogen i udvidet udgave som almindelig bog.

Foruden Benjamin Blüdnikows dagbog og erindringer hviler bogen ikke mindst på samtaler med Fanny Fischermann (gift Poulsen) og Sonja Sandler (gift Bandmann). Fanny og Sonja vil sammen med Bent fortælle om flugten.
Tilmelding til arrangementet foregår på vores hjemmeside http://www.rambam.dk eller på rambamcph@gmail.com senest den 9. oktober.
I samarbejde med Dansk Zionist Forbund, WIZO og Den Danske Israel Indsamling.